2022_Logo_AmiCanti
2022_Logo_AmiCanti

Christelle Dirigeert

Christelle_AmiCanti

Ze legt in gedachten een zacht, maar sterk wollen touw rond haar groep zangers, om hen samen te brengen, om hen te laten klinken als één stem. Het koor is meerstemmig en de stemming is altijd amicaal. Ze is goed voorbereid, heeft een plan, ze weet waar ze elke repetitie naartoe wil. Ze lacht, ze lijkt ontspannen, op voorhand verklapt ze aan niemand haar strategie, maar haar focus is enorm. Een grap en iedereen is weer bij de les. Ze trekt gekke bekken, om te laten zien hoe die ideale -i zou moeten klinken. Het zijn niet alleen noten, het is ook tekst en ze vindt het essentieel dat het publiek de liederen begrijpt. Toch primeert het gevoel. Ze is dolgelukkig als na een concert iemand naar haar toekomt en zegt: "Dat had gerust nog een uur langer mogen duren. Het was genieten van de eerste seconde tot de laatste toon!"

 

“Kippenvel is mijn doel,” zegt Christelle, “zowel bij de zangers als bij het publiek. Ik word vanzelf gelukkig als ik de zingende gezichten voor me zie. Ik haal er zoveel energie uit, het is een echte passie.”

 

Er is ambitie, om te groeien, te leren, een hoger niveau te halen, elke repetitie en elk concert. Maar het echte fundament van dit koor is de vriendschap. Het samenkomen, samen zingen, samen zijn. Alle leeftijden, alle achtergronden, weinig of veel ervaring, Solfège achter de kiezen of niet: alleen goesting om te zingen is hier belangrijk.

 

Iedereen is welkom? Ja. Ook jij, beste bezoeker van deze pagina. "Iedereen die op ontdekkingstocht wil gaan in het rijk der stemmen, mag op een warme ontvangst rekenen. En vooral mannen met een warme bas of tenor en een verjaardag tussen de 30 en 50 zijn extra welgekomen!”, zegt Christelle met vuur.

 

En de koorleden dragen haar op handen. Ze weten hoe moeilijk het is om deze bende synchroon in één harmonieuze richting te stuwen. Ze waarderen haar kennis, haar vakkundigheid, haar moed en creativiteit, en vooral haar menselijkheid. Iedereen is welkom, niemand gooit ze eruit bij een valse noot. Ze leidt, ze gidst, ze toont, ze trekt, ze motiveert, ze herbegint, ze zingt.

 

Ami Canti houdt van de dirigente en zij, die het al meer dan 30 jaar met passie doet, wil niks liever dan er nog eens zo'n termijn aan te breien. Met dat zachte, sterke wollen touw.